Vaccinatiecampagne in Brusselse apotheken is bijzonder succesvol

Kleinste Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Noode maakt groot verschil

In Brussel, waar de vaccinatiegraad nog altijd lager ligt dan in Vlaanderen en Wallonië, worden apotheken sinds september 2021 actief betrokken bij de vaccinatiecampagne. Dit gebeurt in het kader van het project Pharma-on-tour, een initiatief van de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de UPB-AVB. Dit project biedt Brusselaars de mogelijkheid om zich te laten vaccineren in een apotheek, dus in een vertrouwde omgeving en binnen hun vertrouwenskring.

Enkele Brusselse Multipharma-apotheken spelen een belangrijke rol in dit project. Zo kunnen patiënten zich laten vaccineren in de vestigingen in Sint-Joost-ten-Node, aan het Muntplein, in de Hoogstraat, en in de vesting aan het Sint-Gillisvoorplein.

In enkele maanden tijd werden in de 22 deelnemende Brusselse apotheken 21.745 vaccindosissen toegediend.

In onze deelnemende Multipharma-apotheken werden sinds de start van de campagne bijna 2000 Covid-vaccins toegediend.

Kleinste Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node maakt groot verschil

De vaccinatiecampagne is hier echt een succes. Afgelopen maand alleen al kregen we in onze apotheek maar liefst 438 patiënten over de vloer. We zijn echt fier dat we als eerstelijnszorgverleners meer dan ooit een cruciale rol kunnen spelen bij de bewustmaking van de plaatselijke bevolking.”, aldus Najim El Banouhi van de Multipharma-apotheek in Sint-Joost-ten-Node.

Mieke Demeulenaere

Head of Communications & PR, Multipharma

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.