Multipharma zet IMV-expertise in om 2400 patiënten van Zorgbedrijf Antwerpen te bedienen

Zorgbedrijf Antwerpen doet vanaf 26/12/2022 een beroep op Multipharma voor de medicatievoorziening van de 2400 bewoners van haar 19 woonzorgcentra. Deze samenwerking is - in een context van hoogdringendheid door de recente cyberaanval op de stad Antwerpen - tot stand gekomen omdat beide bedrijven de continuïteit van de medicatievoorziening en de daarbij horende farmaceutische zorg willen garanderen. Multipharma heeft haar expertise in de bereiding van individuele medicatie (IMV) voor patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen sterk uitgebouwd en opende onlangs nog een nieuw productiecentrum in Alleur.

Bij Multipharma zien we apothekers als belangrijke en toegankelijke eerstelijnszorgverleners, opgeleid om gepersonaliseerd farmaceutisch advies en zorg te verlenen aan alle patiënten, en in het bijzonder aan hen die extra ondersteuning nodig hebben. Multipharma vertrouwt hiervoor op haar netwerk van 246 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Samen blijven we ons dag na dag inzetten voor meer dan een miljoen patiënten.

Misschien minder bekend maar zeker niet minder belangrijk is dat Multipharma een 23.000-tal patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen bedient.

Dankzij twee hoogtechnologische IMV-centra in Sint-Pieters-Leeuw en Alleur en vijf apotheken gespecialiseerd in farmaceutische zorgverlening naar woonzorgcentra en andere zorginstellingen, kunnen de patiënten en bewoners van deze zorginstellingen rekenen op een doorgedreven gepersonaliseerde farmaceutische zorg.In een overbevraagde zorgsector spelen farmaceutische zorgverleners een cruciale rol in het “ontzorgen” van het zorgpersoneel door verdere integratie van farmaceutische zorg van A-Z en dit volgens de hoogste kwaliteitscriteria.

 

“We zijn bijzonder verheugd ons te kunnen inzetten voor de 2400 patiënten van Zorgbedrijf Antwerpen en hopen ook écht een verschil te maken voor het zorgpersoneel in de 19 woonzorgcentra van deze belangrijke zorgverlener. ​ We zijn er immers van overtuigd dat het onze taak is om de medewerkers van de woonzorgcentra te ontzorgen door hen maximaal te ondersteunen in het medicatiebeleid. Dit doen we door te focussen op de volledige integratie van de farmaceutische zorg. Dit start bij het voorschrift van de behandelende arts tot en met de inname van de geneesmiddelen door de patiënt en de opvolging hiervan.” – Geert Reyniers – CEO Multipharma

 


Mieke Demeulenaere

Head of Communications & PR, Multipharma

Pieter Dierckx

Directeur klantbeleving, Zorgbedrijf Antwerpen


Over Zorgbedrijf Antwerpen

Zorgbedrijf Antwerpen telt 45 dienstencentra, een gamma aan thuisdiensten (zoals poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, persoonlijk alarmsysteem…), 3.750 serviceflats, 18 woonzorgcentra in de stad Antwerpen, zorgwinkel www.deschakel.be met producten voor en getest door senioren en 11 centra voor jeugdzorg. Het is de grootste speler in de Antwerpse zorgsector met 4.000 gemotiveerde medewerkers die elke dag 20.000 klanten helpen. Zorgbedrijf Antwerpen ontving in 2017 & 2018 een Gault&Millau Catering Award. Zorgbedrijf Antwerpen heeft een participatie in de bedrijven Senso2me en Dienstenthuis Antwerpen. Zorgbedrijf Antwerpen staat via Zorgbedrijf Brasschaat ook in voor het beheer en management van het woonzorgcentrum Vesalius, het bijhorende dagverzorgingscentrum en serviceflats in Brasschaat. Via Zorgbedrijf Vlaanderen staat ze in voor het beheer van 1.500 assistentiewoningen in 25 gemeenten in Vlaanderen.

www.zorgbedrijfantwerpen.be

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

 

Neem contact op met