Multipharma werkt mee aan een opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen op de Marie Curiesquare-site

Anderlecht, 24 maart 2022. Op initiatief van het farmaceutische bedrijf Alter Pharma, dat ook gevestigd is op de Marie Curiesquare-site in Anderlecht, wordt momenteel met man en macht gewerkt om een noodopvang voor Oekraïense burgers op te zetten. Het opvangcentrum zal worden gevestigd in de voormalige gebouwen van Delhaize, dus vlak naast ons hoofdkantoor en zal vanaf vrijdag 25 maart opvang bieden aan een 60-tal personen. Multipharma neemt actief deel aan dit project en zal ondermeer geneesmiddelen en gezondheidsproducten voorzien afgestemd op de behoeften van de vluchtelingen. Ons apotheekteam zal ook ter plaatse aanwezig zijn om Covid-19 testen af te nemen.

Het opvanginitiatief wordt gesteund door de gemeente Anderlecht en de Ambassade van Oekraïne in België, en werkt samen met tal van bedrijven.

“Multipharma zal er alles aan doen om deze nieuwe buren een warm en veilig welkom te geven. We zullen deze mensen geneesmiddelen, gezondheidsproducten en farmaceutische zorg aanbieden. We hopen zo toch een beetje het verschil te kunnen maken voor deze personen in nood. Solidariteit en empathie zitten ingebakken in het DNA van ons bedrijf. Het was dan ook een logische keuze om onze expertise in te zetten om deze kwetsbare mensen toegang te kunnen geven tot gezondheidszorg.”, aldus Geert Reyniers, CEO Multipharma.

Het opvangcentrum telt 15 slaapzalen op de bovenverdiepingen en gemeenschappelijke ruimtes op de benedenverdieping. De gemeenschappelijke ruimtes zijn uitgerust met kamers met computers en internettoegang, een kantoor voor administratieve ondersteuning en medische hulp (eerste hulp en medicijnen), een ruimte voor kinderopvang en een kantine, waar voedsel zal worden gebracht door vrijwilligers en een sociale cateraar.

Het opvangcentrum zal open zijn voor een eerste periode van 3 tot 6 maanden en zal dienen als een tijdelijke veilige haven voor de gezinnen tot zij een langdurig onderkomen hebben of het militaire offensief eindigt. Daarna, als de mensen naar andere locaties worden overgebracht, kunnen regelingen worden getroffen om andere gezinnen op te vangen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

 

Neem contact op met