Multipharma opent een gloednieuw IMV-centrum in Alleur

Er werd 1.200.000 euro geïnvesteerd in deze nieuwe productiefaciliteit.

Met de opening van het nieuwe productiecentrum in Alleur wil Multipharma haar expertise in de bereiding van individuele medicatie (IMV) voor patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen verder uitbouwen. Op deze sterk geautomatiseerde site werken momenteel 22 mensen. Samen bedienen zij momenteel ongeveer 10.000 patiënten. Multipharma hoopt deze capaciteit in de nabije toekomst uit te breiden. Er werd 1.200.000 euro geïnvesteerd in deze nieuwe productiefaciliteit.

Bij Multipharma zien we apothekers als belangrijke en toegankelijke eerstelijnszorgverleners, opgeleid om gepersonaliseerd farmaceutisch advies en zorg te verlenen aan alle patiënten, en in het bijzonder aan hen die extra ondersteuning nodig hebben. Multipharma vertrouwt hiervoor op haar netwerk van 246 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Samen blijven we ons dag na dag inzetten voor een miljoen patiënten.

Misschien minder bekend maar zeker niet minder belangrijk is dat Multipharma een 25.000-tal patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen bedient.

Dankzij onze twee hoogtechnologische IMV-centra in Alleur en Sint-Pieters-Leeuw en vijf apotheken gespecialiseerd in farmaceutische zorgverlening naar woonzorgcentra en andere zorginstellingen, kunnen deze patiënten rekenen op een doorgedreven gepersonaliseerde farmaceutische zorg.In een overbevraagde zorgsector spelen deze medewerkers een cruciale rol in het “ontzorgen” van het zorgpersoneel door verdere integratie van farmaceutische zorg van A-Z en dit volgens de hoogste kwaliteitscriteria.

 

“De coronapandemie schudde het zorglandschap drastisch door elkaar en legde ook de kwetsbaarheden ervan bloot. Een van de belangrijkste pijnpunten bleek het tekort aan zorgpersoneel in de woonzorgcentra. We zijn ervan overtuigd dat het onze taak is om de medewerkers van de woonzorgcentra te ontzorgen door hen maximaal te ondersteunen in het medicatiebeleid. Dit doen we door te focussen op de volledige integratie van de farmaceutische zorg. Dit start bij het voorschrift van de behandelende arts tot en met de inname van de geneesmiddelen door de patiënt en de opvolging hiervan.” - Eveline De Laender - Hoofd B2B Multipharma

Multipharma behoudt de voormalige IMV-site in Luik, waar de vrijgekomen ruimte wordt ingenomen door apothekers die zich toeleggen op farmaceutische zorg en dienstverlening aan woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

 Mieke Demeulenaere

Head of Communications & PR, Multipharma

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.