Multipharma investeert verder in haar Residential Care-activiteit in Alleur

Alleur – 19 december 2023. Precies een jaar na opening van het productiecentrum in Alleur bouwt Multipharma haar expertise in de voorbereiding van individuele medicatie (IMV) voor patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen nog verder uit.

Door een nieuwe investering van 370.000 € in 2 bijkomende robots, kan de sterk geautomatiseerde productiefaciliteit haar capaciteit nog verder uitbreiden. Concreet kunnen vanuit Alleur nu 16.000 Residential Care-patiënten bediend worden.

Op de hoogtechnologische site in Alleur zijn 24 medewerkers en 8 robots aan de slag.

 

Bij Multipharma zien we apothekers als belangrijke en toegankelijke eerstelijnszorgverleners, opgeleid om gepersonaliseerd farmaceutisch advies en zorg te verlenen aan alle patiënten, en in het bijzonder aan hen die extra ondersteuning nodig hebben. Multipharma vertrouwt hiervoor op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Samen zetten we ons dag na dag in voor bijna een miljoen patiënten.

Daarnaast bedient Multipharma een 25.000-tal patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen. Deze Residential Care-activiteit is in volle ontwikkeling en is één van de belangrijke strategische groeipijlers van de patiëntencoöperatie. ​

Dankzij twee hoogtechnologische IMV-centra in Alleur en Sint-Pieters-Leeuw en vijf apotheken gespecialiseerd in farmaceutische zorgverlening naar woonzorgcentra en andere zorginstellingen, kunnen deze patiënten rekenen op een doorgedreven gepersonaliseerde farmaceutische zorg.

Ook werden er met komst van de Coördinerende en Adviserende Apothekers (CAA’s) in de zorginstellingen verdere stappen gezet worden met betrekking tot het optimaliseren van de processen in verband met de voorbereiding van de geïndividualiseerde geneesmiddelen (IMV) tot aan de aflevering van die geneesmiddelen - en de daarbij horende specifieke farmaceutische zorgen - aan het bed van de patiënt.

“Het zorgpad van patiënten in woonzorgcentra verloopt heel specifiek en daarom is er nood aan een aanpak en ondersteuning “op maat”. Met onze innovatieve Residential Care-activiteit willen we een positieve bijdrage leveren aan het medicatiebeleid in woonzorgcentra en andere zorginstellingen. ​ We hopen zo de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren en de werkdruk van de zorgverleners te verminderen.” aldus Geert Reyniers, CEO van Multipharma

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.