Multipharma geeft PC’s een tweede leven

Samen met Close the Gap proberen we de digitale kloof te overbruggen

Om performant te kunnen blijven werken, wordt heel wat van ons ICT-materiaal regelmatig vernieuwd. Vaak is het vervangen ICT-materiaal nog in goede staat en kan het nog prima gebruikt worden. Daarom ging Multipharma actief op zoek naar een partner die het oude ICT-materiaal op een zinvolle manier een “tweede leven” kon geven. ​ Er werd gekozen voor een samenwerking met Close the Gap, een internationale sociale organisatie die als doel heeft om de digitale kloof te overbruggen.

Dit doen ze door gebruikt ICT materiaal, dat gedoneerd wordt door ondernemingen of publieke organisaties, een nieuw leven te geven. Op die manier kunnen via scholen, ziekenhuizen en andere innovatieve en sociale projecten meer opportuniteiten geboden worden aan kwetsbare personen en groepen. Alle projecten zijn vraaggestuurde en impact-driven geörienteerde initiatieven. Sinds 2004 heeft Close the Gap meer dan 1,007,000 ICT materialen ontvangen, bijgedragen aan meer dan 6,200 projecten in meer dan 50 landen (vooral in Afrika) en meer dan 3,220,000 begunstigden bereikt.

De eerste palletten PC’s werden ondertussen in ons distributiecentrum opgehaald. Op termijn zal Multipharma ongeveer 1200 PC’s doneren aan Close the Gap. Al het materiaal wordt grondig nagekeken om er zeker van te zijn dat alle data gewist zijn. We zijn blij dat we op die manier ons steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen de digitale ongelijkheid.”, aldus Peter De Greef, IT Director Multipharma.


 


Mieke Demeulenaere

Head of Communications & PR, Multipharma

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

 

Neem contact op met