Multipharma beschermt festivalgangers tegen de zon

De festivalzomer komt eraan en hopelijk ook de zon! Om onbezorgd te genieten van de deugddoende zonnestralen kan je best wel enkele voorzorgsmaatregelen nemen om je huid goed te beschermen. Multipharma vindt preventie ontzettend belangrijk en zet hier niet alleen op in binnen de apotheekmuren, maar ook buiten de apotheek. Daarom trekt de patiëntencoöperatie al voor het 2e jaar op rij naar de festivalweide. In samenwerking met Sundo voorziet Multipharma de festivalgangers van de nodige hoeveelheden zonnecrème in handige mobiele en vaste verdeelpunten.

Hoe zorgeloos genieten van de zon?

De stralen van de zon hebben onmiskenbaar een heilzame invloed op onze gezondheid. Uv-stralen zijn een bron van vitamine D, essentieel voor stevige botten en tanden en om ons lichaam goed te doen functioneren. Bovendien stimuleert de zon de aanmaak van serotonine. Dit hormoon beïnvloedt onze stemming. Op die manier regelt zonlicht onze slaap en stemming, bovenop tal van andere positieve effecten. Wil je echter in alle veiligheid genieten van deze voordelen, dan moet je jezelf ook beschermen tegen uv-stralen. Naar schatting 1 op 5 Belgen loopt risico om een huidkanker te ontwikkelen.

Om veilig van de zon te genieten raadt de Stichting tegen Kanker aan om:

  • Tussen 12 en 15 u de schaduw op te zoeken
  • Aangepaste kleding te dragen. Ook een hoed en zonnebril vergeet je best niet
  • Je minstens om de 2 u in te smeren met een zonnecrème van minstens factor 30

 

Multipharma beschermt je tegen de zon op de festivalweide

Ook op de festivalweide is smeren tegen schadelijke zonnestralen een must. Daarom trekt Multipharma ook deze zomer naar enkele festivals om er de festivalgangers te voorzien van de nodige zonnebescherming. Via handige mobiele en vaste verdeelpunten kan je je op het festival regelmatig insmeren zodat je optimaal beschermd blijft en zorgeloos kan genieten. Per festival voorziet de patiëntencoöperatie minstens 30 l zonnecrème. Smeren maar dus.

 

Waar staat Multipharma op de festivalaffiche?

Net zoals vorig jaar kan je Multipharma zonnecrèmeverdeelpunten terugvinden op lessolidarites.be in Namen (23-34-25 augustus). Nieuw dit jaar is dat je ons ook kan terugvinden op Les Francofolies de Spa - Du 18 au 21 juillet 2024 - Bienvenue in Spa van 18 tot 21 juli.

“We zijn erg blij met de aanwezigheid van Multipharma op onze festivalweide. Dankzij hun zonnebechermingsverdeelpunten kunnen onze bezoekers niet alleen volop genieten van de muziek en de festivalsfeer, maar ook zorgeloos genieten van de zon”, zegt Mélanie Raquet – Verantwoordelijke Sponsoring van Les Francofolies de Spa. ​

Multipharma hoopt tegen de festivalzomer 2025 op nog meer festivalaffiches te prijken.


Mieke Demeulenaere

Head of Communications & PR, Multipharma


 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

 

Neem contact op met