Jaarresultaten 2021

Multipharma tekent als expert in farmaceutische zorgverlening mee de krijtlijnen uit voor de veranderende rol van de apotheker.

Kerncijfers

In 2021 heeft Multipharma cv een omzet gerealiseerd van €472,8 miljoen, een stijging van 2,6% ten opzichte van 2020.

De brutomarge % (op de verkoop) groeide tot 31% en bereikte een bedrag van €146,8 miljoen, een stijging van €8,4 miljoen (+6%) ten opzichte van 2020.

Dankzij een goede uitgavenbeheersing steeg het resultaat van de operationele activiteiten met 8,9 miljoen tot een positief resultaat van 17,7 miljoen.

Het resultaat (na belastingen) van de periode werd afgesloten met een winst van €11 miljoen (+€3,8 miljoen ten opzichte van 2020).

 

Coöperatieve gedachte

Als coöperatieve vennootschap wil Multipharma ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht zijn economische en sociale situatie, gemakkelijk toegang heeft tot het beste farmaceutisch advies, de beste dienstverlening en de beste zorg, om zo zijn gezondheid, autonomie en levenskwaliteit te vrijwaren.

 

Patiëntgerichtheid

De kernactiviteit van Multipharma is advies en farmaceutische zorg aanbieden, alsook kwaliteitsproducten tegen de juiste prijs, afgestemd op de behoeften van elke patiënt. Bijzondere aandacht gaat echter uit naar hen die extra begeleiding nodig hebben om hun behandeling optimaal te laten verlopen, alsook naar de meest kwetsbaren in onze samenleving. Multipharma heeft meer dan 1.000.000 patiënten in België, waarvan 25.000 in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

 

Gepersonaliseerde en geïntegreerde zorgverlening

De apotheken van Multipharma evolueren meer en meer naar gezondheidscentra, waarbij advies en dienstverlening dé kerntaken van de apotheker geworden zijn. Als gezondheidsadviseur waakt de Multipharma-apotheker - in nauwe samenwerking met andere spelers in de eerstelijnszorg – op continue basis over de gezondheid van de patiënt. En om te kunnen inspelen op de specifieke noden van elke patiënt is een aanpak op maat noodzakelijk. In 2021 werd de Multipharma-apotheker een app-otheker. De lancering van de mobiele applicatie van Multipharma zorgde ervoor dat de patiënt op een nog performantere manier kon connecteren met zijn apotheker.

2021 was geen vanzelfsprekend jaar. Onze apotheken in Vaux-sous-Chèvremont en Tilff werden volledig verwoest. Via mobiele teams en vanuit 2 containerapotheken werd hard gewerkt om de 16.000 getroffen patiënten te blijven bedienen.Tegelijkertijd was 2021 ook een jaar waarin we een doorbraak konden realiseren in een aantal belangrijke projecten, zoals het testen van patiënten in de apotheek en de mogelijkheid om in de apotheek patiënten te vaccineren. In een sector in volle verandering, toont Multipharma aan dat het een uiterst wendbare organisatie is, die mee de krijtlijnen uittekent met betrekking tot de veranderende rol van de apotheker en zo actief meebouwt aan de apotheek van de toekomst.”, aldus Geert Reyniers, CEO van Multipharma

 

Het volledige jaarverslag 2021 kan u HIER ​ vinden


Mieke Demeulenaere

Head of Communications & PR, Multipharma

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.