Apothekers helpen rokers starten met stoppen

Multipharma steunt Buddy Deal-campagne van de Stichting tegen Kanker

Brussel – 17 april 2023. In België sterven jaarlijks nog 14.000 mensen voortijdig aan de gevolgen van roken. Aan kanker bijvoorbeeld. Jammer want tabak is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van kanker. Als niemand zou roken, zou één op de drie vormen van kanker voorkomen kunnen worden. Het is en blijft dus zinvol om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen en te steunen om te stoppen met roken. En dat is wat Stichting tegen Kanker met de Buddy Deal-campagne beoogt tijdens de rookstopmaand mei. Omdat apothekers als toegankelijke eerstelijnszorgverleners ook belangrijke rookstop-buddies kunnen zijn, steunen de Multipharma-apothekers dit initiatief. Bovendien kan je in de apotheken ook terecht voor coaching bij het stoppen met roken.

Who’s your buddy?

De Buddy Deal-campagne is een initiatief van Stichting tegen Kanker om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen en te steunen om te stoppen met roken.

Wie de uitdaging aangaat om te stoppen met roken, kan de steun van een vriend, familie of collega goed gebruiken. Tijdens de rookstopmaand mei kunnen ze voor één maand een “Buddy Deal” sluiten. In ruil voor de rookstopinspanningen van de “Stopper”, belooft de Buddy een tegenprestatie.

Iemand die een maand stopt met roken, heeft 5 keer meer kans om definitief te stoppen met roken. Reden genoeg dus om van 1 tot 31 mei een Buddy Deal te overwegen.

“Met deze nationale rookstopcampagne hopen we rokers aan te zetten tot extra stoppogingen. Vier weken niet roken verhoogt de kans op slagen. Dankzij de ondersteuning van hun omgeving (vrienden, collega’s, familie, …) en zorgprofessionals geven we hun kans op slagen een extra boost.” zegt Suzanne Gabriëls, Expert Tabakspreventie Stichting tegen Kanker

 

Voor meer informatie over de campagne kan je terecht op www.buddydeal.be

 

Apothekers helpen rokers starten met stoppen

Bij Multipharma zien we apothekers als belangrijke en toegankelijke eerstelijnszorgverleners, opgeleid om gepersonaliseerd farmaceutisch advies en zorg te verlenen aan alle patiënten, en in het bijzonder aan hen die extra ondersteuning nodig hebben.

“Rookstopbegeleiding zien we als een belangrijk onderdeel van het takenpakket van de apotheker. Daarom bieden onze apothekers al jaren rookstopcoaching aan. In onze 245 apotheken zullen wij tijdens de maand mei de Buddy Deal-campagne van Stichting tegen Kanker volop ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat alle zorgverleners de rookstopboodschap moeten blijven herhalen en doorgeven. Dit kan de beslissing van patiënten om te stoppen met roken zeker versterken.”, aldus Geert Reyniers, CEO Multipharma.


Voor meer informatie:

Perscontact Multipharma

Mieke Demeulenaere, Head of Communications & PR Multipharma

Mieke.demeulenaere@multipharma.be

0471 44 62 07

 

Perscontact Stichting tegen Kanker

Sandra Plasschaert, Pers & Media Stichting tegen Kanker


Splasschaert@stichtingtegenkanker.be

0479 35 10 39


 

Over Stichting tegen Kanker

Kanker treft jaarlijks meer dan 70.000 mensen in België. Financiering van kankeronderzoek is dan ook de prioriteit van Stichting tegen Kanker om de ziekte te bestrijden. Daarom investeert ze in de meest veelbelovende onderzoeksprojecten waar durf en innovatie voorop staan. ​ Naast de financiering van kankeronderzoek zet ze ook in op psychosociale projecten voor patiënten en hun naasten, informeert ze zieken, hun omgeving en het brede publiek en voert ze preventieacties. De inkomsten van Stichting tegen Kanker komen voornamelijk uit giften en legaten van particulieren. Ze kan ook rekenen op de steun van corporate sponsors. Enkel Tabakstop wordt gefinancierd door de overheid. Dagelijks streeft Stichting tegen Kanker ernaar hoop om te zetten in overwinning.

www.kanker.be

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.

 

Neem contact op met