Apotheken evolueren meer en meer naar gezondheidscentra

Multipharma investeert fors in apotheek in Sint-Joost-ten-Noode om patiënten nog beter gezondheidsadvies te kunnen geven.

Apotheker Najim El Banouhi is al 4 jaar aan de slag in de Multipharma-apotheek in Sint-Joost-ten-Noode, de kleinste gemeente van Brussel en zelfs van het hele land. De patiënten die bij hem komen aankloppen zijn heel divers – in Sint-Joost-ten-Noode wonen maar liefst 153 nationaliteiten op amper 1,14 km² - en hebben ook vaak heel verschillende noden.

In de apotheek kunnen ze niet alleen terecht voor geneesmiddelen of producten, maar ook voor gezondheidsadvies op maat en allerlei diensten.

Zo was de apotheek één van de eerste in Brussel waar burgers tijdens de coronapandemie terecht konden voor testing en ook voor vaccinatie. Eerst via het project Pharma-on-tour, waarbij een arts in de apotheek patiënten vaccineerde tegen het Covid-19 en nu via het project Vacci-Pharma, waarbij de apotheker zelf vaccineert.

De vaccinatiecampagne was en is hier echt een succes. We zijn echt fier dat we als eerstelijnszorgverleners meer dan ooit een cruciale rol kunnen spelen bij de bewustmaking van de plaatselijke bevolking.”, aldus Najim El Banouhi.

Om nog beter te kunnen inzetten op dergelijke dienstverlening werd in de apotheek een ruime, confidentiële ruimte voorzien, waar patiënten in alle discretie gezondheidsadvies kunnen krijgen (vb. diabetes coaching) of getest of gevaccineerd kunnen worden.

Geert Reyniers, CEO Multipharma is blij met deze evolutie “De rol van de apotheker in de eerstelijnszorg is mede door de coronacrisis nog sneller veranderd. ​ Zo heeft Multipharma steeds het voortouw genomen als een belangrijke speler in het test- en vaccinatiebeleid, met een speciale aandacht voor de zwakkeren in onze samenleving. Advies en dienstverlening aan patiënten is een essentieel onderdeel van het apothekersberoep, waarop wij ook de komende jaren maximaal willen inzetten.”Mieke Demeulenaere

Head of Communications & PR, Multipharma

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Multipharma

Multipharma is de belangrijkste coöperatie in de Belgische apothekerswereld. Als toonaangevende speler in farmaceutische zorgverlening, wil Multipharma de rol van de apotheker in de eerstelijnszorg versterken om zo de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hiervoor rekent Multipharma op haar netwerk van 243 apotheken en de expertise van meer dan 1800 medewerkers. Via een dynamische omnichannel-aanpak en doorgedreven technologische innovaties staan zij in nauw contact met de patiënten. Multipharma beschikt eveneens over een hoogtechnologisch distributiecentrum en 2 innovatieve IMV-centra voor het individueel verpakken van geneesmiddelen op maat van patiënten in woonzorgcentra en andere zorginstellingen.